Aleksandr Agafonov

Aleksandr Agafonov is geboren in de prachtige stad Kiev, Oekraïne , in 1947.

Vanaf zijn 11 jaar volgde hij kunstonderwijs in Kiev en groeide snel uit tot een eigenzinnige professionele kunstenaar. Hij bestudeerde niet alleen alles wat hij in de kunstgeschiedenis tegenkwam, maar ook in de literatuur, geschiedenis, filosofie en muziek.

In al die jaren bouwde hij een oeuvre uit dat een grote diversiteit vertoont,en toch ook een homogeniteit, of het nu schilderijen zijn,aquarellen of beelden, etsen en zelfs juwelen.

Hij is bezorgd over de huidige leefwereld, de consumptie maatschappij, het enorme belang van de zakenwereld . Hij gaat steeds terug naar de grote levenswaarden, die toch steeds ook de drijfveer achter de mooiste kunstwerken waren.

Vandaar dat we in zijn werk een constant zoeken zien naar een ideale wereld . Waarin mensen iets voor elkaar betekenen, waar muziek een plaats heeft, schoonheid en bloemen, waar evenwicht en contemplatie een rol spelen. Tja,alsof hij ons wil verleiden om dit centraal te plaatsen in ons leven.

Naast het zoeken naar een inhoudelijke kracht, zien we bij hem ook een constant meesterschap in de uitvoering, hij speelt in zijn hoofd reeds met composities, met kleurvariaties, tonaliteit enz. Hij past wiskundige principes toe , gebruikt muzikale waarden, de gulden snede.

Door dit zoeken naar het ideale zowel qua thema als qua uitvoering,creëerde hij een eigen wereld doorheen zijn oeuvre!

Zijn werken bevinden zich in privé collecties over heel de wereld en werden ook in musea tentoongesteld.Door de huidige situatie verhuisde hij met zijn Belgische echtgenote naar Tienen en hoopt u ook te mogen verwelkomen in Art Nocturne Knocke, van 5 tot 15 augustus 2016.

http://www.aleksandragafonov.com

Kunstveiling